logo

Download filem munafik full movie 2016. Download MUNAFIK 2016 FULL MOVIE 🔵

Download filem munafik full movie 2016 Rating: 7,4/10 1825 reviews

Download Munafik 2016 Full Movie

download filem munafik full movie 2016

Oke,berikut ini deskripsi dari film munafik:. Adam harus berjuang keras mengatasi rasa duka yang mendalam dan pergolakan iman. Film ini merupakan arahan sang sutradara bernama Syamsul Yusof yang juga berperan sebagai penulis skenario dalam film ini. Isterinya meninggal dunia di tempat tragedi. Walaupun begitu, kami juga sarankan anda membaca terlebih dahulu dasar-dasar privasi yang telah ditetapkan pada laman ini di sini. Filem ini dikeluarkan pada 25 Februari 2016.

Next

Download Film Munafik (2016) BRRip 720p Subtitle Indonesia

download filem munafik full movie 2016

Adam kemudian bertemu Maria, yang mengalami kemurungan dan yang kemudiannya dirasuk roh jahat. Sinopsis Munafik Seorang pengamal perubatan Islam bernama Adam tidak dapat menerima takdir apabila isterinya meninggal dunia. Terdapat juga seorang wanita misteri yang terus terganggu dan mempersoalkan keimanan dan takdir tuhan. Seperti apa kisah selengkapnya Adam? Sakinah juga perlu menjaga ayahnya yang menderita penyakit misteri yang tidak dapat dikesan oleh doktor. Sikap merendah diri terhadap kelebihan yang ada pada dirinya itu amat disenangi oleh semua yang mengenali, terutamanya penduduk kampung di kawasan yang dia diami. Munafik merupakan sebuah film asal Malaysia bergenre Horror.

Next

Munafik Full Movie 2016

download filem munafik full movie 2016

Kemudian dia mengalami pelbagai pengalaman aneh setelah dipujuk mengubati seorang wanita bernama Maria Nabila Huda yang mengalami gangguan syaitan. Ayahnya pula terlantar sakit dan dijaga oleh ibu tirinya, Zati. Seterusnya anda boleh hubungi kami dengan layari pautan ini. Adam mula murung, mengasingkan diri dari jemaah masjid dan lebih senang beribadat di rumah, ditemani anaknya Amir. Jadi ada apa dengan cerita ini? Dan dengan melayari laman ini juga kami beranggapan anda sudah pun bersetuju dan paham serta jelas dengan membaca keseluruhan isi kandungan tentang dasar privasi yang ditetapkan pada laman ini.

Next

Download Film Horror Munafik (2016) Sub Indo Full Movie Malaysia

download filem munafik full movie 2016

Pertemuan Adam dan Maria membawanya pada hal-hal yang menguji imannya. Adam tidak mempunyai pilihan tetapi untuk membantu menyembuhkan Maria, bagaimanapun banyak peristiwa pelik mulai menghantui dirinya. Banyak adegan yang menegangkan di film ini, kalian bisa menguji nyali kalian saat menonton film berjudul Munafik Sub Indo. Adam juga berhenti untuk membantu menyembuhkan orang lain kerana dia merasakan 'tidak mahir' dalam amalan perubatan agamanya. Turut dibarisi pelakon hebat seperti Nabila Huda, Pekin Ibrahim, Fizz Fairuz dan ramai lagi.


Next

Download Film Horror Munafik (2016) Sub Indo Full Movie Malaysia

download filem munafik full movie 2016

Semua akan dijawab dalam Munafik 2 yang akan berada di pawagam berhampiran anda bermula 30 Ogos 2018. Mengisahkan mengenai Adam Syamsul Yusof , seorang pengamal perubatan Islam yang tidak dapat menerima kematian isterinya. Sementara itu di kampung bersebelahan, ada seorang wanita bernama Sakinah menetap bersama anaknya, Aman. Sebagai kesimpulan, laman ini hanyalah menyediakan maklumat yang telah kami dapati dari laman-laman sumber lainnya dan anda mungkin juga sudah sedia maklum tentang perkara tersebut. Saksikan penayangannya pada 5 Oktober 2016 Indonesia. Dia masih membantu orang-orang di sekelilingnya yang diganggu oleh syaitan dan jin. Abuja terkenal sebagai ketua ajaran sesat di kampung mereka.

Next

Download Film Munafik (2016) Bluray Full Movie

download filem munafik full movie 2016

Selepas dia bertemu Maria , perkara tidak menyenangkan mula berlaku. Adakah Ustaz Adam cukup kuat dan tegas untuk terus memerangi kerja kotor Abuja? Dia kemudian membantu seorang bernama Maria yang sedang diganggu oleh setan. Marah dengan Ustaz Adam yang mengganggu perjalanannya untuk memastikan semua penduduk kampung tidak percaya kepada Allah dan Islam, Abuja memulakan kerja kerasnya untuk menggagalkan Ustaz Adam untuk membantu umat Islam daripada terpesong. Filem ini menceritakan tentang Adam , seorang pengamal perubatan Islam yang tidak dapat menerima hakikat bahawa isterinya tidak lagi di dunia ini. Ustaz Adam dikaruniai kemampuan untuk menyembuhkan orang yang kerasukan roh jahat. Pelakon Munafik Syamsul Yusof, Nabila Huda, Fizz Fairuz, Pekin Ibrahim.

Next

Download Munafik 2016 Full Movie

download filem munafik full movie 2016

Kemewahan hidup keluarganya tidak membawa makna apa-apa bila gangguan yang dialaminya semakin lama semakin menggila kerana hanya bergantung pada ubat penenang yang kesannya hanya sementara. Nah bagi sobat yang tertarik dengan film horror terbaru ini. . Keimanannya mula rapuh, tergugat dan tidak sekuat dahulu. Ia merupakan filem kesembilan arahan Syamsul dan filem seram keduanya selepas filem Khurafat: Perjanjian Syaitan 2011 serta filem pertama dalam trilogi Munafik yang dirancang.

Next

Filem Munafik (2016)

download filem munafik full movie 2016

Dan kami juga akan membalas sebarang pertanyaan ataupun apa sahaja yang diajukan kepada kami dari anda dengan kadar yang segera. Dan mengapa kematian Maria masih terus menghantui Ustaz Adam? Ditengah kegoyahannya itu, Adam bertemu Maria, seorang perempuan kaya yang kerasukan roh jahat. Umum ketahui bahawa Munafik 2 2018 ini adalah sambungan filem Munafik yang terbit pada 2016 lalu. Filem ini telah ditayangkan kepada umum pada 25 Februari 2016 di Malaysia dan pada 5 Oktober 2016 di Indonesia. Munafik adalah sebuah filem seram Malaysia yang diarahkan oleh Syamsul Yusof.

Next